Subscribe Now: standardSmall

Από το Blogger.

Google Translate

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

PostHeaderIcon ΣΥΜΗ-ΔΩΔΕΚΑΝΙΣΑ


Η Σύμη βρίσκετε βορειοδυτικά της Ρόδου σε απόσταση 23 ν.μ . φθάνοντας στην Σύμη σταθείτε στον Γιαλό όπου είναι και το λιμάνι του νησιού δείτε το παλιό ρολόι του 1881,περιηγηθείτε στα σοκάκια του νησιού ,πείτε τον καφέ σας σε ένα από τα παραδοσιακά καφέ της πόλης,χαζέψτε τα παραδοσιακά αρχοντικά (ορισμένα από αυτά σήμερα στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες) μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το Ναυτικό Μουσείο που εξιστορεί την ναυτική παράδοση καθώς και την σπογγαλιέα του νησιού.Τώρα φεύγοντας από το γιαλό ανηφορίζουμε για την ‘’ Καλή Στράτα’’ που είναι κεντρικός πεζόδρομος που ενώνει το Γιαλό με την άνω Σύμη η αλλιώς Χωριό, όπως την έχουν ονοματίσει η μόνιμοι κάτοικοι. 400 σκαλοπάτια της ‘’ Καλής Στράτας’’ με ενδιάμεσα πεζούλια ,μεταξύ τους σας χωρίζουν μέχρι το παλιό κάστρο των Ιωαννιτών με όμορφα παραδοσιακά κτίσματα (τα πιο πολλά από αυτά εγκαταλειμμένα)αριστερά και δεξιά στα παράπλευρα δρομάκια . Συνεχίζουμε την περιήγηση στο νησί και θα πάμε ανατολικά του γιαλού και με μόνο 10 λεπτά από την πρωτεύουσα βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός το Πέρδι και πολύ κοντά βρίσκεται και το απολιθωμένο δάσος με ότι έχει απομείνει από αυτό .
 Παραλίες:Εύκολα προσβάσιμες και με τα πόδια είναι ο Νημποριός Συνεχίζοντας το δρόμο από το Γιαλό και κινούμενοι προς τα δυτικά φτάνετε στον παραθαλάσσιο οικισμό του Νημποριού όπου μπορείτε να απολαύσετε την πεντακάθαρη θάλασσα σε μια όμορφη, απάνεμη παραλία με βότσαλα,το Πέδι ,ο Άγιος Νικόλαος,ο δημοφιλής Νός,Η κοντινότερη παραλία στην πρωτεύουσα του νησιού είναι η παραλία ΝΟΣ (Ναυτικός Όμιλος Σύμης), μια μικρή παραλία στην άκρη του Γιαλού, όπου κανείς μπορεί να φτάσει και με τα πόδια. Μικρά λευκά βότσαλα στην ακτή και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά προσφέρουν στιγμές απόλαυσης στους κολυμβητές.
Άγιος Αιμιλιανός Βρίσκεται βόρεια του νησιού. Στην παραλία του Αγίου Αιμιλιανού, το πράσινο ενώνεται με το γαλάζιο, η στεριά στενεύει δημιουργώντας ένα νησάκι πάνω στο οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού, κατάλευκο τάμα των ανθρώπων μεταξύ στεριάς και θάλασσας. Με καΐκι είναι οι εξής Νανού, Αγία Μαρίνα , Άγιος Βασίλειος ,Πανορμίτης , και ο Άι-Γιώργης:Μία από τις ομορφότερες ανέγγιχτες παραλίες του νησιού είναι η παραλία στον Άγιο Γεώργιο Δησάλωνα. Πήρε το όνομα της από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στον απόκρημνο βράχο ύψους 300 μέτρων. Ο βράχος αυτός αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους της αναρρίχησης. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στο Πέδι και τη Μαραθούντα, προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.. Μπορείτε επίσης με καΐκι να πάτε στα κοντινά νησάκια γύρω από την Σύμη ,Νίμος και Σεσκλιά.
Για διαμονή στη Σύμη δείτε εδώ





ΠΗΓΗ:Περιοδικό περιηγήσεις,φότο ferries greece.com  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας