Subscribe Now: standardSmall

Από το Blogger.

Google Translate

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon ΡΟΔΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ



Η  Ρόδος  βρίσκεται στα  Δωδεκάνησα  και απέχει από το Πειραιά  250 νμ  η πρόσβαση στο νησί γίνεται  ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά(γύρω στις 15 ώρες ταξίδι) ,η αεροπορικός, από το  αεροδρόμιο  ελευθέριος Βενιζέλος, και της  Θεσσαλονίκης .Η Ρόδος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί μετά την  Κρήτη, Ευβοια ,Λέσβο με έκταση  1.400 τετρ. Χλμ, φτάνοντας  στην πόλη  με μια πρώτη ματιά  θα δείτε τα τείχη της παλιάς πόλης που εκτείνονται  κατά μήκος του δρόμου. Περιήγηση στην  πόλη της Ρόδου : όσοι επισκεφτείτε την ρόδο  μην παραλείψετε να κάνετε την βόλτας σας στην πόλη της ρόδου όπου μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε πολλά Αρχιτεκτονικά κτήρια  προηγούμενον αιώνων  όπως το κτήριο  της νομαρχίας Δωδεκανήσου  που είναι γοτθικού ρυθμού ,την αγορά στο Μανδράκι (θα το βρείτε κοντά στην πλατεία  Αλεξάνδρας) με το πολυγωνικό  κτήριο ,έργο ιταλικού ρυθμού ,στο Μανδράκι  που παλιά ήταν  στρατιωτικό  λιμάνι  της αρχαίας ρόδου , στην είσοδο του θα δείτε δύο ελάφια  πάνω σε κολόνες  το ένα θηλυκό και ένα αρσενικό  και  αποτελούν σύμβολο της πόλης ,συνεχίζοντας  θα δείτε τρείς μεσαιωνικούς ανεμόμυλους ,στο Μανδράκι μπορείτε επίσης να δείτε  το κτήριο της νομαρχίας ,την  Νέα Αγορά , το θέατρο, ενυδρείο . δείτε  ακόμη τον φάρο  του Αγίου Νικολάου  που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού χτισμένος    το 1464 -67  από τον Μάγιστρο  zacosta.                                                                                 
 Περιήγηση στην παλιά πόλη της Ρόδου: ότι και να πεις για την παλιά πόλη θα είναι λίγο μιας και κατά την είσοδο σου  θα γυρίσεις  σε άλλες εποχές !Περπατώντας στα λιθόστρωτα  σοκάκια της  θα συναντήσετε πολλά  αρχιτεκτονικά κτήρια  κτήρια μιας άλλης εποχής! Τωρα  η παλιά πόλη έχει εφτά εισόδους  και  για να την  εξερευνήσεις  πρέπει καταρχάς να έχεις όρεξη  για περπάτημα! Ας γυρίσουμε όμως το ρόλοι  του χρόνου πίσω για να φθάσουμε στο σήμερα  στο νότιο τμήμα της πόλης ζούσαν όλες οι φυλές εκτός από τους Εβραίους  που κατοικούσαν  στο ανατολικό τμήμα .Το Κολλάκιο  ήταν ο χώρος  αποκλείστηκα για τους  Ιππότες .Εκεί βρίσκεται το Παλάτι  του Μεγάλου  Μάγιστρου ,τα καταλύματα  των  Γλωσσών ,το Νοσοκομείο , καθώς και  οι μεγάλοι ναοί του Τάγματος  όπως  ο Άγιος Ιωάννης ,και η Παναγία  του Κάστρου . Η  οδός των Ιπποτών είναι η μοναδική  μεσαιωνική οδός που διατηρήθηκε μέχρι σήμερα   καθώς και τα κτήρια  που βρίσκονται  στην οδό αυτή  όπως το υπουργείο πολιτισμού: κατά την περιήγηση σας  θα στην οδό  ιπποτών  θα συναντήσετε  πολλά Μεσαιωνικά κτήρια, θα δείτε  στο μέσον της διαδρομή τον Ναό της Αγίας Τριάδας ,που ήταν καθολικό παρέκκλιση κάποτε  και στο τέρμα της βρίσκονται τα ερείπια  της εκκλησίας του Αγίου  Ιωάννη Κολλακίου.  Σήμερα  μέσα στην Παλιά Πόλη  θα βρείτε πολλά καταστήματα (κυρίως  αργυροχρυσοχοΐα )  μαγαζιά για καφέ ,φαγητό ,και να κάνετε τα ψώνια σας (κυρίως  αναμνηστικά)           
 Περιήγηση στα Χωριά της Ρόδου : όσοι επισκεφτείτε την Ρόδο μην παραλείψετε να  πάτε σε ορισμένα γραφικά χωριά  όπως   η κοιλάδα με της πεταλούδες  και είναι μια κοιλάδα σκοτεινή που τη διασχίζει ένα ρυάκι . Εκεί  θα δείτε πολλές  πεταλούδες  να βρίσκουν  καταφύγιο, μπορείτε  επίσης να κάνετε την βόλτα σας  στον  διάδρομο  που ακολουθεί το ρυάκι  και να χαζέψετε της πεταλούδες ,να  περιηγηθείτε στο μουσείο φυσικής ιστορίας  ,την κοιλάδα με της πεταλούδες θα την βρείτε κοντά στο χωριό θεολόγος !!!           
Μονόλιθος :όσοι θέλετε κάτι ρομαντικό επισκεφτείτε το χωριό μονόλιθος  και δείτε το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο  του 15ου αιώνα  καθώς και την υπέροχη θέα από ψηλά  στη θάλασσα.                                                                                                                           
 Φαληράκι: Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει για το  ξακουστό  φαληράκι ,  καταρχήν  το φαληράκι  βρίσκεται πολύ κοντά με την πόλη της Ρόδου ,και το μόνο που μπορεί να σας προσφέρει είναι μια έντονη νυχτερινή ζωή ,και τα exetreme  σπορ. Γιά όσους   θελήσουν να κάνουν το μπάνιο τους στο Φαληράκι   η δύο παραλίες που έχει  με τις  ονομασίες  Αντονι  Κουίν  (εδώ έχει γυριστή η ταινία  ‘’ Τα κανόνια του Ναβαρόνε’’ και η παραλία  Λαδικό και η δύο η παραλίες  είναι υπέροχες,  και γεμάτες κόσμο συνάμα ,και εννοείτε οργανωμένες  και η δύο .       
 Αφάντου:  εδώ  έχουν γυριστεί πολλές ταινίες του παλιού κινηματογράφου  με υπέροχη αμμουδερή παραλία  και αυτό το χωριό βρίσκεται   σε κοντινή απόσταση από την πόλη της ρόδου  καθώς και από το Φαληράκι .                                             
Αρχάγγελος : ένα όμορφο παραδοσιακό  χωριό , εδώ θα συναντήσετε πολλούς κατοίκους να φορούν της παραδοσιακές τους φορεσιές, μην παραλείψετε να πάτε για μπάνιο στο Χαράκι  με μια ωραία παραλία  και μπορείτε να πάτε και με καϊκι  από το Μανδράκι .                        
Άλλες Πληροφορίες: από την πόλη της Ρόδου  φεύγουν  λεωφορεία για πολλές περιοχές της Ρόδου,  για διαμονή στη Ρόδο δείτε εδώ  για διαμονή (να γίνει σύνδεσμος) για τα  ψώνια σας μέσα στην πόλη της ρόδου θα βρείτε,  πολλά πράγματα να ψωνίσετε αυτό όμως που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάρετε     είναι ομπρέλες για τον ήλιο που φημίζεται το νησί.      

   Παραλίες:Στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου βρίσκεται το Πρασονήσι. Η φύση σε αυτό το άκρο του νησιού έχει κάνει για μια ακόμη φορά το θαύμα της. Το νησάκι συνδέεται με τη στεριά με μια λουρίδα άμμου που σχηματίζει δυο εξωτικές αμμουδερές παραλίες που ανάλογα την εποχή και τον καιρό είναι στενότερες η πλατύτερες.
Η απόσταση από την πόλη της Ρόδου μιας και βρίσκεται στην άλλη άκρη του νησιού κάνει την πρόσβαση στις παραλίες στο Πρασονήσι να είναι μια μικρή περιπέτεια, που όμως αξίζει τον κόπο.
 Στην Λίνδο θα βρείτε δύο πανέμορφες παραλίες που δυστυχώς είναι πνιγμένες από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Είναι προφανές ότι ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών που προτιμούν την Λίνδο για την διαμονή τους αλλά και τα γκρούπ που έρχονται από την Ρόδο καθημερινά για να δούν την μεσαιωνική Λίνδο έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για πλήρη οργάνωση.
Διαμονή στη Ρόδο: όσοι θελήσετε να επισκεφθείτε τη Ρόδο καταλύματα θα βρείτε σε πολλές περιοχές της Ρόδου αρκεί να το ψάξετε καλά για να βρείτε σε καλές τιμές για διαμονή δείτε εδώ  



                                           
Κοντά στη Ρόδο βρίσκετε η Κως,  η Σύμη(γύρω στις 2 ώρες ταξίδι από τη Ρόδο) , το Καστελόριζο λίγο πιο μακριά σε σχέση μετά  άλλα δύο (υπολογίστε  περίπου έξι ώρες  ταξίδι  από τη Ρόδο) με της ακτές του να απέχουν από την Τουρκία  γύρω στα 20 χλμ και ανάμεσα  Ρόδο – Κρήτη  Η Κάρπαθος.    

Υ.Γ   Η Πληροφορίες είναι από το περιοδικό Περιηγήσεις της εφημερίδας Ημερεσιά, και η πληροφορίες για της  παραλίες , καθώς και ορισμένες φοτο απο το  http://www.rodosislandinfo.gr/rodosisland/rodosparalies/lindosparalies/index.html και η φωτογραφίες κάστρο της Ρόδου-Ρόδος-Λιμάνι-Λίνδος Ακρόπολη από το site wooz.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας